30-06-05

Managementcursus lessen 1 tot 4

Managementles 1
Katrien en Peter zijn in de badkamer. Terwijl Peter onder de douche staat en Katrien zich aan het afdrogen is, gaat de deurbel. Katrien slaat een handdoek om, rent de trap af en doet de deur open. Het is Jan, de buurman. Voordat ze een woord kan uitbrengen, zegt Jan. "Ik geef je 500 euro als je nu die handdoek laat vallen". De vraag brengt haar in verwarring, maar even later denkt ze : Wat een buitenkansje. En Katrien laat de handdoek op de grond vallen. Jan staart even naar haar en geeft haar een biljet van 500 euro. Katrien drapeert de handdoek weer om zich heen en gaat terug naar de badkamer. "Wie was dat? "vraagt Peter. " Jan, de buurman," antwoordt Katrien. "Aha," zegt Peter, "zei hij nog iets over de 500 euro die hij me schuldig is?"

Moraal: als je kritische informatie op tijd met je collega's deelt, kun je pijnlijke situaties tegenover anderen voorkomen.

Managementles 2
Een secretaresse, een verkoper en hun manager vinden tijdens de lunchwandeling een oude olielamp. De manager wrijft de lamp op en er verschijnt een geest die zegt. "Jullie mogen alle drie een wens doen." "De secretaresse gilt meteen. "Ik wil naar de Malediven, heerlijk in de zon op het strand liggen. Floep, weg is ze. De verkoper roept."En ik wil naar New York, met een portefeuille vol geld om te winkelen." En hup, ook hij is ervandoor.
"Jij bent aan de beurt," zegt de geest tegen de manager.. Die zegt: "Ik wil die twee terug op kantoor na de lunch!"

Moraal : geef altijd voorrang aan je baas.

 

Managementles 3
Een kraai zit op een tak boven in een boom en koestert zich in de zon. Een konijn op de grond kijkt naar hem en zegt: "Ha kraai, wat zit je lekker te niksen. Denk je dat ik ook zo kan luieren ? De kraai antwoordt : "Natuurlijk kun je dat, ga je gang." En het konijn strekt zich uit in het zand en dut in. Even later komt er een vos langs, ziet het konijn en vreet het op.

Moraal : Om ongestraft niets te kunnen doen, moet je heel hoog in de boom zitten.

 

Managementles 4
Een priester rijdt in zijn auto langs een nonnetje dat op de stoep loopt. Hij geeft haar een lift. Terwijl zij in stapt valt haar habijt open en laat zij een prachtig lang been zien. De priester kan zich niet beheersen en legt zijn hand op haar dij. De non kijkt hem aan en zegt vriendelijk: "Denk aan psalm 129, vader." De priester trekt verschrikt zijn hand weg en verontschuldigt zich. Maar na een tijdje wordt de verleiding toch te groot en hij legt weer zijn hand op haar dij. "Denk aan psalm 129," zegt het nonnetje opnieuw. "Sorry, zuster, het vlees is zwak", zegt de priester. Bij het klooster aangekomen, stapt de non uit en glimlacht veelbetekenend naar de priester. Die rent naar zijn cel en slaat de bijbel open op psalm 129. En leest: "Gaat voort en zoek, omhoog en verder omhoog, want daar is de glorie."

Moraal : Houd altijd goed je kennis op peil, anders mis je fantastische kansen.

 


22:33 Gepost door fire | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Mwoeha goei dingkes. Ik ga die hier ook ne keer aan de muur hangen :-D

Gepost door: Péke | 01-07-05

hihi het mopje van die olielamp vond ik heel erg geestig.
plezierig weekend.groetjes,snoepie.

Gepost door: snoepie | 01-07-05

super! Ik zat hier echt met een smile tot achter mijn oren bij het lezen van deze levenslessen.
Greetz en nog een leuke dag!
LaSonrisa

Gepost door: LaSonrisa | 03-07-05

Woehaha Supergrappig..

Even ander onderwerp: ik ben van route veranderd om naar mn werk te rijden. Ik rij nu over Sch. en zo op Mnstr en Ztndl. Daat gaat blijkbaar toch vlotter! Maar zoals je ziet, ik kom je nog tegen af en toe hè :o)

Gepost door: Tinkerbell | 03-07-05

De commentaren zijn gesloten.