22-06-05

wratjes

Onze dochter heeft sinds enige tijd last van wratjes op haar vingers. Op maandag hadden we een afspraak bij een huidspecialist om te zien wat hier moest aan gedaan worden. Bevriezen zou veel te pijnlijk zijn en wordt daarom niet gedaan. Na max. 5jr. zouden ze helemaal vanzelf verdwijnen maar da´s dan weer wat lang. Met een product dagelijks de wratten insmeren zou een oplossing kunnen bieden. Vervolgens vertelde ze dat heel wat mensen hun wratten wegdeden op alternatieve wijze. Met een aardappel of ajuin de wratten insmeren en die vervolgens begraven en bidden dat de wratjes mee begraven worden. Iets waar ik persoonlijk niet echt in geloof maar schadelijk zal het ook wel niet zijn.Vanavond heb ik samen met haar de wratjes ingesmeerd en de aardappel begraven. Nadien heeft ze alleen staan bidden aan het graf. Zelf geloof ik wel dat er "iets" is maar ga daarvoor niet naar een kerk. Ik heb zo mijn eigen manier om te bedanken voor dit aardse bestaan en daar voel ik mij prima bij.Maar de manier waarop zij stond te bidden bij het graf van de aardappel deed mij wel kippenvel krijgen.

22:20 Gepost door fire | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

oooh ... hoe vertederend. Zelf geloof ik ook dat er "iets" is maar daarvoor hoef je helemaal niet te geloven in godsdienst of zo. Ik beleef het ook op mijn manier en voel me daar goed bij, da's het voornaamste toch?

Gepost door: kleintje | 22-06-05

ikke ook wratjes : ( en ook op mijn vinger...ik heb ook van dat spul gekregen om erop te smeren en nu, na 2 weken, zijn ze bijna allemaal verdwenen. Maar ik hou het aardappelverhaal in gedachten, just in case!

Enne, ik denk altijd: it's all in the mind! Dus als jullie dochter echt gelooft dat ze zullen verdwijnen door te bidden bij het graf, dan is de kans dat dat ook gebeurt nog groot ook!

De dokter wist mij trouwens nog te vertellen dat als je ze eenmaal gehad hebt, dat het dan in feite altijd in je lichaam blijft, maar alleen een weg naar buiten zoekt in geval van verlaagde weerstand. (daarom komen ze ook meestal op in de lente, je energie is dan laag door de voorbije winter en nog niet heropgeladen van de zomer. In de loop van de zomer verdwijnen ze dan meestal weer)

Gepost door: Tientjuh | 23-06-05

Zo schattig ik heb dezelfde manier van geloven als jij. En je dochtertje zal haar gading ook nog wel vinden daarin. Maar ze gelooft, maakt niet uit in wie of wat, maar het is goed.
Babbel eens met B. erover :o), hij had vroeger ook wratten en zn oma of was het nu overgrootmoeder, heeft die weggebeden. En ze zijn nooit meer terug gekomen..

Gepost door: Tinkerbell | 23-06-05

** Mijn moeder bidt wratten weg... van ver komen de mensen naar haar toe...:o)
Ik had ook wrat onder voet en ging naar huisdokter... ik vertelde hem dat mijn moeder die wegbidt... dokter zegde dat dat zeker zo goed was en als bevriezen....

Gepost door: Lizy | 24-06-05

een beetje vies misschien maar hier nog een tip:
elke keer bij het plassen haar handje eronder doen.
het schijnt dat wratten niet dol zijn op de zuren
die in je urine zitten!!
wel goed handen wassen daarna maar dat is wel duidelijk.
groetjes,snoepie.

Gepost door: snoepie | 25-06-05

bang ik heb ook wratjes op mijn hand en ik durf niet naar de dokter te gaan om ze te laten aanstippen. werkt dat bidden ook tegen gewone wratten dus niet tegen waterwratten? zoja, weet iemand die bid tegen wratjes in de buurt van maastricht?

Gepost door: .. | 04-09-09

Beste,

Onze dochter van 5 heeft heel wat wratjes . Men adviseerde om ze te laten rusten , zodat ze van zelf weer zouden verdwijnen. Maar tot onze spijt en ergernis van onze dochter , breiden ze alleen maar uit .
Kan u me het adres of contactgegevens mailen waar we uw moeder kunnen contacteren om eventueel te proberen deze wratten weg te bidden.

Met vriendelijke groet
Elke Raemen, elke.raemen@telenet.be of 0498/680589

Gepost door: elke raemen | 07-01-11

De commentaren zijn gesloten.