09-05-05

de Vogezen

Regen, regen en nog eens regen. Zo kan je de motoruitstap het makkelijkst omschrijven.

Woensdag morgen regen. Om 10.00 vertokken we onder het motto "er valt meer regen naast ons dan op ons" richting Vogezen. Ondanks de regen kozen we ervoor om via de "kleine"wegen te rijden. Eerst werden de Ardennen aangedaan vervolgens Luxemburg om zo 8u en vele plensbuien later toe te komen in Gerardmere, een plaats die ik al meerdere malen bezocht. Na het stallen van de tufkes en het bekijken van de kamers trokken we het centrum in om nog eens acht uur later pas terug te keren. In deze periode hebben we lekker gegeten, iets gedronken en veel gelachen.

Na vijf uurtjes slapen was Fire al uit de veren voor een ochtend loopje in deze mooie streek. Nadien mijn kamergenoten gewekt die blijkbaar niet zo´n ochtendmensen zijn. Na het heerlijke ontbijt zijn we in groep vertrokken voor een rit van zo´n 250km over de ballons. De Ballon d’Alsace vind ik persoonlijk de mooiste. Mooi wegdek en prachtige bochtencombinaties. Spijtig voorval die dag: een collega is bij de afdaling van de Grand Ballon in een bocht onderuit gegaan. Gelukkig enkel wat stoffelijke schade maar fijn is dit nooit.  Wat de avond betreft is deze te vergelijken met de vorige: veel lol en geen zin om te gaan slapen, gelukkig is er daar een sluitingsuur voor de cafés en liggen wij toch nog op een redelijk uur in bed.

De ochtend nadien weer om 07.00 opgestaan om een toerke te lopen. Toen was het nog droog, tegen 10u is het beginnen regen en dat heeft het eigenlijk gans de dag gedaan. Wat ons wel niet heeft kunnen tegenhouden om toch te gaan toeren. We hadden een mooie rit uitgestippeld voor die dag maar omwille van het minder goede weer besloot de helft van de groep om niet te gaan rijden. Hoewel ik niet zo graag rijd in regenweer heb ik mij toch kostelijk geamuseerd die dag. S´Middags een hapje gegeten in Turckheim (foto) De avond was weer lang en de nacht kort maar weer was Fire vroeg uit de veren voor zijn toerke rond het prachtige meer. Weer was voor die dag veel regen voorspeld, voor de meeste onder ons de druppels die de emmer deden overlopen. Daarom werd na het ontbijt beslist om terug naar huis te gaan. Deze keer geen binnenwegen maar de autosnelweg. Het was niet de vakantie die ik in gedachten had maar toch leuk was om te doen. Hopelijk hebben we de volgende keer meer geluk met het weer.

 


11:57 Gepost door fire | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Vogezen, leuk. Gérardmer daar ben ik ook al eens op vakantie geweest. Mooie omgeving en mij rot verschoten van een onweer in de bergen :s
Ik hoop met je mee dat je volgende trip in minder natte omstandigheden kan doorgaan ;)

Gepost door: kleintje | 09-05-05

In zo'n situaties heb je 2 keuzes hè
Ofwel balen en je vakantie laten verpesten daardoor
ofwel het tegenovergestelde doen!
Goed dat je het tweede gekozen hebt! En als beloning: volgende keer zon! :oD
Dat fotoke: fanatiekelingkse ;oD

Gepost door: Tinkerbell | 10-05-05

de vogezen zijn zalig, allez ja toch toen wij er in volle zomer waren :) maar ik denk dat het wel een speciaal schouwspel moet zijn zo in de regen

Gepost door: sfie | 10-05-05

De commentaren zijn gesloten.